Demanen el cessament d’un metge del CAP de Malgrat de Mar

CAP Dr TornerUsuaris del Centre d’Atenció Primària de Malgrat de Mar exigeixen el cessament d’un dels metges de capçalera del centre. Aquest grup de persones, molts d’ells pacients del doctor, denuncien el que han qualificat com una manca d’ètica i professionalitat del facultatiu. En alguns casos, també denuncien diagnòstics erronis.
Els afectats han acordat exigir a la direcció del CAP de Malgrat de Mar que cessi el doctor. Ho faran a través d’una concentració prevista per aquest dijous a la tarda, davant les portes del centre.

El detonant de la protesta ha estat els cas que ha exposat públicament Antoni Casquero. El metge li hauria negat la baixa laboral, tot i que, ha assegurat, va presentar-se a la consulta amb ansietat, vertigen, vòmits i esgotament físic. A més, Casquero havia patit temps abans un infart de miocardi. Segons ha explicat, durant la visita, el doctor “ni tan sols em va examinar”. El pacient ha exposat que li van suggerir d’agafar la baixa des de la seva mateixa feina. “Es tracta d’un lloc de responsabilitat; faig de xòfer. Si no estàs bé, poses en risc la teva vida i la d’altres persones”. Ha revelat que el mateix metge de l’empresa va recomanar-li agafar la baixa temporalment. Els fets van tenir lloc el dia 16 de juny. Dos dies després se’l va ingressar d’urgències a l’hospital de Calella, on se li va diagnosticar una angina de pit aguda i una taquicàrdia aguda greu, segons Antoni Casquero.

Casquero ha subratllat que ha presentat fins a dues reclamacions al CAP. No n’ha obtingut resposta. Només s’han limitat a canviar-lo de facultatiu.

Des del Centre d’Atenció Primària de Malgrat de Mar no s’ha volgut fer cap tipus de declaració sobre el tema. “No podem opinar”, ha dit textualment Marcel Prats, director del centre, en referència a la revelació de dades personals dels pacients.

Anuncis