La plaça de la discòrdia

plaça sardanesLa plaça d’Anselm Clavé s’ha convertit en l’espai de la discòrdia entre l’agrupació sardanista, restauradors de la zona i l’ajuntament. Els sardanistes han demanat explicacions al consistori pel fet d’eliminar les ballades d’estiu a la plaça i traslladar-les al parc de Can Campassol. Es queixen que des del govern local no s’ha treballat prou per evitar-ho. Consideren que l’activitat s’ha fet “tota la vida” a la plaça Anselm Clavé i en demanen el retorn.
La nova normativa de terrasses ha provocat el conflicte entre els restauradors i l’associació sardanista. Delimita la zona del carrer on els locals hi poden posar les taules i cadires. Degut a això, s’ha reduït l’espai per a les ballades. Els restauradors es neguen a cedir-ne vetllant per l’interès dels seus negocis.
L’equip de govern s’ha defensat dient que s’ha “gestionat l’espai perquè tothom hi convisqui”.

La problemàtica s’ha posat damunt la taula durant el ple d’aquest dijous. Després d’un llarg estira i arronsa -on fins i tot s’ha arribat a insinuar que “algú es vol carregar les sardanes”-, finalment s’ha acordat mantenir una reunió entre les parts implicades per trobar una solució que permeti que les ballades de sardanes tornin a la plaça.

Anuncis