A punt la trobada sardanista per excel·lència de l’any

imatge de l'Aplec 2015 (avibotet.cat)

imatge de l’Aplec 2015 (avibotet.cat)

Malgrat de Mar es prepara per rebre una de les trobades més importants dins el món sardanista local. Es tracta de l’Aplec de la Sardana, que aquest 2016 arriba a la seva 42ena edició. L’acte -organitzat per l’agrupació sardanista- es farà el diumenge dia 2 d’octubre al parc Francesc Macià. Començarà a dos quarts d’onze del matí amb la tradicional hissada de la senyera. Finalitzarà ben entrat el vespre.
Les cobles que acompanyaran les ballades són: la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, la Jovenívola de Sabadell, la Principal del Llobregat i la cobla Ciutat de Girona.

Entre d’altres, l’Aplec d’enguany destaca per la interpretació d’algunes sardanes composades per Josep Vicens Juli, més conegut com l’avi Xaxu. El motiu no és un altre que la commemoració dels seixanta anys de la mort del compositor.

La prèvia

Tal i com és habitual, el dia anterior a aquesta jornada sardanista -dissabte dia 1 d’octubre- tindrà lloc la Revetlla de l’Aplec. Un acte de format reposat que es desenvoluparà al Centre Cultural. El concert s’iniciarà a les nou del vespre i anirà a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell i la Colla Mans Amigues de Cassà.