Els Empestats amenacen amb marxar de Malgrat de Mar

foto: Ian Beck

foto: Ian Beck

L’organització de la Festa dels Empestats de Malgrat de Mar ha manifestat la seva intenció de traslladar l’acte a un altre municipi. El motiu no és un altre que l’incompliment d’alguns compromisos assumits des de l’ajuntament, així com la seva manca d’implicació. La creació d’un mercat d’època, mantenir els llums oberts als espais de les representacions, el suport de la policia per regular el trànsit en diversos punts on s’actua i obrir els espais públics durant els assajos en serien alguns, segons han citat.

Els membres dels Empestats també han expressat que, al llarg dels cinc anys que se celebra l’esdeveniment, el consistori mai “ha tingut cap vinculació especial”. A més, s’ha subratllat que no es demana una aportació econòmica ja que “des del primer dia la festa és sostenible”. Sol·liciten “suport logístic o simplement facilitar la seva realització”, han indicat.

El comunicat emès per l’organització de la Festa dels Empestats de Malgrat de Mar finalitza amb la intenció de “marxar del municipi i buscar algun poble on apostin per la cultura, la història local i la potenciació d’aquest patrimoni com a segell de qualitat del municipi”.

Des de l’organització no s’expliquen el perquè de tot plegat. Veus internes ho atribueixen a diverses causes com “animadversió cap als seus membres, manca de voluntat política o mala gestió”.

Anuncis