Proposen declarar Malgrat de Mar municipi per la pau

foto: Vice News

foto: Vice News

Els grups municipals d’Esquerra i la CUP -a l’oposició- volen evitar que a Malgrat de Mar es reprodueixin fets similars com els ocorreguts a Palafolls. Recorden que, “apel·lant a la llibertat de culte”, a finals del mes de març hi va tenir lloc una desfilada militar. En aquesta línia, també mostren la seva preocupació per l’interès del municipi de Santa Susanna en acollir la Festa del Cel, on hi participen un nombre elevat d’avions de l’exèrcit de l’aire.
Ambdues formacions assenyalen que des del govern català s’està estudiant “prohibir els actes d’exaltació d’allò militar i de legitimació de la violència i de les armes”.

Són alguns dels arguments que els membres d’Esquerra i la CUP utilitzen per demanar a la resta de partits polítics a l’ajuntament que es declari Malgrat de Mar “municipi per la pau”. Proposen, entre d’altres, que es renunciï a autoritzar actes que suposin un enaltiment militar. La demanda la fan extensiva a l’àmbit educatiu, on sol·liciten evitar la presència de l’exèrcit als centres escolars o formatius.

La proposta es debatrà durant el ple municipal previst per aquest dijous dia 15 de setembre.

Anuncis