La seguretat dels menors durant el recorregut a l’escola

nen-cadiretaDurant la setmana, ja sigui caminant, amb bicicleta, cotxe o moto, els alumnes dels centres educatius realitzen un mínim de fins a deu trajectes d’anada i tornada a l’escola. És per això, que aquests desplaçaments adquireixen vital importància quan es tracta, sobretot, de menors. Aquests dies, coincidint amb l’inici del nou curs, des de la Policia Local de Malgrat de Mar s’ha volgut recordar als responsables de portar-los que cal fer-ho amb totes les mesures i garanties de seguretat corresponents.

Si a l’escola s’hi va a peu, cal que l’adult doni “exemple en seguretat viària”, s’ha assenyalat des de la policia. “L’acompanyant ha d’evitar les incorreccions i pot explicar al menor com creuar un carrer o respectar els senyals”, han posat com a exemple. També s’han d’evitar les distraccions i es recorda que l’ús del mòbil pot causar accidents.

Un dels vehicles més utilitzats al municipi és la bicicleta. En aquest cas, quan el menor és el passatger, el conductor major d’edat pot transportar un menor de fins a 7 anys en un seient addicional homologat. El casc és obligatori.

Pel que fa a la moto, el responsable de la seguretat viària de la policia ha explicat que la llei “prohibeix circular amb menors de 12 anys com a passatgers de ciclomotors o motocicletes”. Com a excepció, ha assenyalat, “poden viatjar passatgers menors a partir de 7 anys sempre que els conductors siguin adults autoritzats a fer-ho. L’ús del casc és obligatori, ha afegit.

Des de la Policia Local de Malgrat de Mar s’aconsella anar a peu a l’escola, sempre i quan el trajecte ho faciliti, ja que “evitarem embussos i guanyarem en salut”. Ara bé, quan s’hi vagi en cotxe cal fer-ho extremant totes les mesures de precaució com portar els nens en una cadireta homologada i col·locar la motxilla de l’alumne al terra del vehicle, entre d’altres. A l’hora d’estacionar el cotxe, la policia recorda que s’ha de fer a “una distància adequada de l’entrada del col·legi, senyalitzant-ho amb antelació i sense envair zones reservades per al bus escolar, passos de vianants o voreres”. “A Malgrat de Mar disposem d’aparcaments públics i gratuïts”, han indicat.

Els accidents de trànsit durant el trajecte a l’escola és possible evitar-los si es té en compte la importància de la seguretat viària als entorns escolars.