La Ciutat Sanitària, en via morta

ciutat-sanitariaEls terrenys on s’hi ha d’ubicar la Ciutat Sanitària de Malgrat de Mar, a l’entrada sud, es troben “en un estat deplorable i dóna una imatge molt lletja del nostre municipi”. A més, res indica que a curt termini el complex de salut hagi de prosperar. Així ho ha expressat la regidora del Partit Demòcrata Català (PDC) -a l’oposició- durant la sessió plenària celebrada aquest passat dijous al consistori. D’aquesta manera, Neus Serra ha volgut manifestar la seva preocupació per l’estat actual del projecte. La regidora ha proposat debatre el futur d’aquest espai amb la intenció de replantejar-ne el seu ús.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi ha manifestat que des del govern local segueixen treballant per desenvolupar el projecte. Una resposta que no ha convençut Serra. “Som tossuts, volem seguir intentant-ho”, ha reiterat l’alcalde socialista.

Un gran complex de salut

Segons la idea original -plantejada durant el mandat de l’exalcaldessa socialista Conxita Campoy-, la Ciutat Sanitària de Malgrat de Mar pretenia donar cabuda a un tanatori amb sala de vetlles, les instal·lacions del nou Centre d’Atenció Primària, una residència per als usuaris de la Comunitat Terapèutica del Maresme, habitatges tutelats per a gent gran -amb zones verdes i un espai per a comerços i restaurants- i una residència geriàtrica. També s’incloïa la possibilitat d’ubicar-hi clíniques, mútues i altres serveis de gestió privada relacionats amb la salut de les persones.

L’arribada de la crisi econòmica i la conseqüent manca d’inversors, entre d’altres, ha estat un dels principals esculls amb què s’ha topat el PSC de Malgrat de Mar -principal impulsor de la idea- per poder tirar endavant el projecte de la Ciutat Sanitària.

Anuncis