Pressió al govern per conservar La Pilona

imatge: "Salvem La Pilona"

imatge: “Salvem La Pilona”

Tal i com publicava aquest mitjà a finals del mes d’agost, ara fa 7 anys el consistori va acordar endegar les mesures necessàries per a la conservació de La Pilona.
Durant el ple municipal del passat mes de setembre, Esquerra va recordar-ho a l’equip de govern, així com l’estat de degradació d’aquesta estructura de formigó. Els republicans van demanar que l’element històric es vinculés al projecte de protecció de l’espai les mines de Can Palomeres. El PDC i la CUP van aplaudir i recolzar la demanda.

Des de l’ajuntament s’ha respost que en el Pla Director dels Vestigis a l’entorn de les mines de Can Palomeres es preveu incloure-hi La Pilona.

La Candidatura d’Unitat Popular, ha volgut anar més enllà i ja ha avançat que, de cara al ple del pròxim mes d’octubre, presentarà una proposta que permetrà reobrir el debat polític sobre La Pilona. Ho farà amb l’objectiu de preservar-la i catalogar-la.

“Salvem La Pilona”

Mentrestant, a les xarxes socials s’ha anat gestant una iniciativa popular. S’ha posat en marxa el grup “Salvem La Pilona”. Tal i com indica el seu creador “perquè les generacions futures la gaudeixin com tots nosaltres hem fet”. De moment, els seus més de 500 seguidors -alguns d’ells regidors al consistori i membres de l’actual equip de govern local- hi pengen i comparteixen imatges recents de la base de formigó. D’altres estan directament extretes de l’àlbum dels records. Totes conviden a no deixar en l’oblit la tasca que encara hi ha per fer si el que es vol és que aquest element històric no acabi al fons del mar.