Dificultats per accedir als ajuts escolars als nens amb NEE

imatge: Google

imatge: Google

A través d’un comunicat, l’associació TDAH Maresme-La Selva ha manifestat les dificultats que estant patint moltes famílies amb menors amb NEE (necessitats educatives especials) al seu càrrec. L’entitat denuncia que, enguany, per accedir a les beques escolars se’ls exigeix com a requisit indispensable el certificat de discapacitat de l’alumne. Segons l’associació, aquest fet comporta que els nens amb dislèxia, TDAH o altres trastorns relacionats amb l’aprenentatge es quedin sense aquest tipus d’ajudes. També s’han queixat que pràcticament no se’ls ha donat prou temps per fer-ho ja que, diuen, l’avís els ha arribat amb un temps insuficient per tramitar-ho.
Davant aquesta situació, l’associació ha qualificat aquesta pràctica com una forma encoberta de retallar els ajuts que reben els escolars amb trastorn d’aprenentatge.

Des de l’Associació TDAH Maresme-La Selva es calcula que un 5% de la població en edat escolar té algun tipus de trastorn d’aprenentatge. Unes dades a les que s’hi ha de sumar el percentatge d’adults que no estan diagnosticats.

Anuncis