Sabates vermelles contra la violència envers les dones

sabates-vermellesEls darrers dies diversos establiments i edificis públics de Malgrat de Mar han fet lloc per ubicar-hi una caixa de cartró on, qui ho vulgui, hi pot dipositar parells de sabates en desús.
Es tracta del punt de partida que culminarà amb una exposició al carrer amb motiu de la commemoració del dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, el dia 25 de novembre. L’activitat consisteix en pintar les sabates que es recullin de color vermell. Més tard, s’exposaran a la via pública simbolitzant les dones mortes víctimes de la violència masclista.

L’origen d’aquesta iniciativa el trobem en l’obra de l’artista mexicana Elina Chauvet. El projecte ha recorregut diferents ciutats del món. Es va posar en marxa l’any 2009 com a resposta a l’onada d’assassinats de dones que van tenir lloc a Ciutat Juàrez (Mèxic) al llarg de la dècada dels 90.

Anuncis