Arriben les primeres castanyes

castanyes-malgratDes d’aquest passat cap de setmana ja està instal·lada la tradicional parada de venda de castanyes a Malgrat de Mar. La regenta l’Antonio, que fa uns trenta anys que es dedica a aquest ofici. Explica que, enguany, la collita de la castanya gallega -la que habitualment ofereix als seus clients- s’ha endarrerit degut a les condicions climàtiques, que no han estat favorables. És per això que per poder començar la temporada ha hagut de recórrer a la castanya provinent de la província de Càceres. “La qualitat és similar, però les gallegues són les preferides dels clients ja que són més dolces”, ha assenyalat l’Antonio. Aviat, però, els clients podran assaborir les de sempre, ha assegurat.

Els consumidors d’aquest fruit sec solen gastar-se entre 4 i 5 euros de mitjana. A la parada de la plaça de l’Església també s’hi pot trobar moniatos, la venda del qual ha anat disminuint amb els anys ja que és un producte que avui en dia pràcticament només consumeix la gent gran. La resta prefereix les castanyes. L’Antonio s’estarà a la plaça venent-ne fins a finals del mes de novembre.

Anuncis