El grup Bergantí abandona els escenaris

foto: Elisabet Solagran

foto: Elisabet Solagran

El grup d’havaneres el Bergantí anuncia la seva retirada. El comiat de la formació malgratenca es farà efectiu el mes d’octubre de 2017, just quan es compleixen 35 anys de la seva creació. Per endavant, però, un any més de cantades arreu.

El grup d’havaneres va iniciar el seu recorregut la tardor de l’any 1982, amb vuit components. Des de 1999 Joan Ripoll, Pere Fort, Pere Margall i Miquel Llorens són els integrants del Bergantí.

Durant aquests anys, el grup ha participat en més de 2.100 cantades i ha gravat diversos discos i vídeos. Ha actuat bàsicament en poblacions de la costa catalana i en trobades de renom com les de Calella de Palafrugell i Palamós. També ho ha fet a les Illes i en indrets com Luxemburg, França, Navarra, Biscaia, Valladolid, Alacant i Múrcia. Cal destacar les tres actuacions del grup Bergantí a La Havana, Cuba.

Diuen que ho deixen principalment per cansament. “Són molts viatges i els anys pesen”, ha indicat Pere Margall. Es pot comprovar el llarg recorregut del Bergantí en l’interior del seu local d’assaig, on cartells d’actuacions, plaques i trofeus -testimonis inerts de la història del grup- evidencien la seva dilatada i intensa trajectòria, així com l’empremta que han deixat en el món de l’havanera.

Anuncis