Malgrat de Mar s’adhereix al projecte de la Tourdera

tourderaFinalment Malgrat de Mar s’ha sumat al projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”, més conegut com la Tourdera. Amb la incorporació del municipi ja en són disset els adherits a la iniciativa.
La idea original, liderada des del Consell Comarcal de La Selva, posa damunt la taula la necessitat d’establir una via verda -d’uns 100 quilòmetres- que uneixi part del territori que envolta el riu la Tordera, des del seu naixement fins a la desembocadura. La intenció és aprofitar els camins existents i crear-ne de nous, dibuixant una ruta destinada al senderisme i el cicloturisme. El recorregut permetrà resseguir el curs del riu, així com els seus afluents. Un dels objectius del projecte és potenciar els valors naturals i paisatgístics de la Tordera com a atractiu turístic. També es busca el desenvolupament de les activitats econòmiques que puguin sorgir al seu voltant. Per fer-ho s’ha buscat la implicació de localitats de tres comarques: el Maresme, La Selva i el Vallès Oriental.

A Malgrat de Mar la ruta s’iniciarà a l’estació de tren en direcció el delta de la Tordera. Des d’aquest punt, el camí seguirà fins a Palafolls.

El govern malgratenc sempre s’ha mostrat cautelós i no ha tingut pressa per entrar a formar part de la iniciativa. Abans de sumar-s’hi se’n volia conèixer millor els detalls, així com la quantia econòmica que suposaria estar-hi involucrat.

Anuncis