Pintades que no s’aturen

pintades-malgratLes pintades a les parets de Malgrat de Mar no s’aturen, com tampoc ho fan les queixes d’afectats i veïns, que continuen denunciant que aquests actes incívics es produeixen de manera constant en diferents zones del municipi. Se’n veuen tant en espais privats com públics. Molts ja ho han qualificat de greu problema i vandalisme. Un fet que el passat 2015 va comportar una despesa de més de 40.000 euros en la neteja de façanes d’edificis públics, senyalització viària, contenidors i espais infantils, entre d’altres. Segons l’ajuntament, aquesta despesa va ser superior respecte al 2014. En concret un 75,39% més.

El passat mes de juliol des del consistori es va posar en marxa una taula de treball constituïda per professionals de diferents àmbits amb la intenció de començar a abordar aquesta problemàtica. Se’n va fer una anàlisi de la situació, d’on va sorgir la idea de contactar amb els joves que realitzen pintades. També es va proposar la localització de murs o parets -allunyats del centre del municipi- on aquests joves poguessin “expressar-se”. Al mateix temps es recomanava a la policia seguir desenvolupant la seva tasca sancionadora. En aquest sentit, durant el 2016 la Policia Local de Malgrat de Mar ha aixecat un total de divuit actes per realitzar pintades i embrutir les parets. Sis d’aquestes corresponen a menors d’edat i dotze a adults. Pràcticament tots ells eren veïns del municipi.

Anuncis