Sabates tenyides de sang

imatge: Integrem

imatge: Integrem

Una cinquantena de persones, segons l’organització, han participat en el taller que ha tingut lloc aquest passat dissabte al parc de Can Campassol de Malgrat de Mar. L’activitat ha consistit en pintar de vermell uns 200 parells de sabates de dona en desús.
Aquestes sabates s’han recollit durant la darrera setmana en diferents punts del municipi. El dia 25 de novembre s’exposaran al carrer, simbolitzant les dones mortes víctimes de la violència masclista.

El taller ha anat a càrrec de l’associació Integrem -amb seu a Malgrat de Mar-, dedicada a la lluita per la igualtat de gènere, contra la violència i l’assetjament escolar, entre d’altres.

Sabates Vermelles

La mostra Sabates Vermelles és un projecte de l’artista Elina Chauvet. Es va iniciar a Mèxic l’any 2009. Chauvet va reunir una trentena de parells de sabates que pertanyien a dones de la Ciutat de Juàrez desaparegudes o assassinades. Moltes d’aquestes sabates estaven tenyides de sang, una pràctica que els assassins d’aquestes dones duien a terme amb la finalitat que els seus familiars deixessin de buscar-les. L’artista mexicana va exposar les sabates al carrer com a senyal de protesta i amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre aquest drama.

Continua la recollida

Durant aquesta setmana continua la recollida de sabates de dones en desús. Es poden dipositar a Ca l’Arnau, Can Campassol, l’àrea de Serveis Socials, l’ajuntament i en diferents establiments del municipi. El taller per pintar-les de vermell es repetirà dissabte dia 5 de novembre a la tarda.

Anuncis