Pendents dels temporals

dunes-platja-concaEl passat mes de febrer, el Ministeri de Medi Ambient creava una línia de monticles de sorra a la platja de la Conca de Malgrat de Mar. La idea era recuperar l’ecosistema dunar com a pantalla de defensa contra les llevantades. Aquestes dunes havien de servir de reserva de sorra de les platges, així com esmorteir els efectes erosius de les onades sobre la costa i l’impacte dels temporals marítims.
Per protegir aquestes dunes del vent se les va envoltar amb uns tancats biodegradables. També es va plantar espècies autòctones que, amb les seves arrels, havien d’ajudar a mantenir-les ancorades.
L’actuació, de caràcter experimental, va costar aproximadament 150.000 euros i es va executar en uns tres mesos.
Ara s’està a l’espera de l’arribada dels temporals de mar, habituals en aquesta època de l’any. Un fet que podria determinar si aquesta ha estat una actuació a tenir en compte o un intent frustrat més per protegir la zona.