Revifa la polèmica per la remodelació dels carrers Llibertat, Sant Elm i Carme

carrer Llibertat

carrer Llibertat

A Malgrat de Mar s’ha reobert el debat sobre la remodelació dels carrers Llibertat i Sant Elm, el tram final del carrer del Carme i la plaça Joaquim Ruyra. El govern local ha convocat els veïns per comunicar-los la seva intenció d’iniciar el procés d’execució del projecte abans del 2019.
Durant la reunió, mantinguda en un ambient crispat aquest passat divendres a l’arxiu municipal i que alguns han qualificat d'”improductiva i innecessària”, els veïns han expressat que la seva principal preocupació és saber què hauran de pagar. Una qüestió que no ha rebut resposta per part dels representants municipals. En aquest sentit, des del govern local se’ls ha emplaçat a una pròxima trobada, on se’ls indicarà el preu de les contribucions especials que haurà d’assumir cada veí i que s’establiran en base als materials definitius per a realitzar l’obra.

Un altra de les preocupacions més debatudes ha estat el de la seguretat. En aquest aspecte, els veïns consideren que el projecte no reuneix les garanties suficients com per assegurar que els vianants podran transitar per la zona sense perill. Asseguren que el volum de trànsit que pateixen aquests carrers, l’excés de velocitat d’alguns vehicles, la relativa senyalització i la desaparició de les voreres dificultaran la mobilitat.

Davant aquesta situació, bona part dels veïns ja han manifestat novament el seu clar rebuig al projecte i, més encara, a pagar les contribucions especials que se’ls exigirà des de l’ajuntament ja que les consideren excessives i que moltes persones no podran assumir. També han expressat que és un greuge comparatiu respecte altres barris del municipi, on el veïnat no ha hagut de pagar res per la millora dels seus carrers. “Tant per tant ja ens està bé com està”, han sentenciat alguns.

Quatre anys aturat

El projecte de remodelació dels carrers Llibertat, Sant Elm, el tram final del carrer del Carme i la plaça Joaquim Ruyra arrenca durant el darrer mandat municipal, on formaven govern socialistes i populars. Els veïns es van mostrar contraris a haver d’assumir el 75% del cost de l’obra. Van rebre el suport dels grups a l’oposició -CiU, Esquerra i Iniciativa-, que van tombar l’aprovació de les contribucions especials durant el ple del mes d’abril. També van portar al plenari municipal una moció per fer una consulta popular i que fossin els afectats els qui prenguessin la decisió final. Amb els resultats de la consulta a la mà, el 2012 el projecte va quedar aturat.

Anuncis