Nova davallada dels delictes a Malgrat de Mar

policia-local-malgrat-de-marEls delictes a Malgrat de Mar han tornat a baixar, segons indiquen les dades facilitades per la Policia Local del municipi. Aquest 2016 s’han registrat un total de 1.183 fets delictius. Una xifra que representa un 14% menys que en el període anterior i segueix la tendència dels darrers anys. Les dades s’han valorat com a molt positives, sobretot si es comparen amb les d’algunes localitats veïnes, on la xifra no supera el 2%.
La majoria de delictes corresponen a fets contra el patrimoni com robatoris, danys o estafes. Des de la Policia Local s’atribueix aquest notable descens al canvi de model en el cos i a la tasca continuada que es desenvolupa des de fa anys.

Una de les davallades més rellevants s’ha produït en l’àmbit de la violència domèstica. Mentre que el 2015 es van produir 62 casos, aquest any se n’ha tingut constància de 39.
Pel que fa als robatoris dins de domicilis aquest darrer període consten 31 denúncies. El 2015 se’n van registrar 52. Els furts, és a dir els petits robatoris, han experimentat un descens del 15%. El 2015 n’hi va haver 474 i aquest 2016 n’han tingut lloc 403. També han baixat notablement els robatoris a l’interior de vehicles, un 40% menys. No hi ha massa diferència, però, en l’àmbit dels robatoris en establiments. El 2015 se’n van denunciar 49 i aquest 2016 s’han registrat 44 denúncies.

Per contra, les estafes per internet a Malgrat de Mar han augmentat fins a un 27%. És a dir, s’han denunciat un total de 103 casos. En aquest aspecte, des de la policia s’ha subratllat la poca capacitat d’actuació que té el cos en aquest àmbit.

Anuncis