Més de 20 milions d’euros per al 2017

Aquest passat dijous al vespre, el govern de Malgrat de Mar -PSC i JxM- ha fet valer la seva majoria al plenari per aprovar els pressupostos de cara al 2017. Es tracta d’una xifra que se situa en un total de 20.463.200 euros, un 8,07% més respecte l’etapa anterior.
Uns 3 milions i mig s’ha previst destinar-los a inversions com la millora urbana dels carrers Llibertat, Sant Elm, un tram del carrer del Carme i la plaça Joaquim Ruyra. Les obres de l’avinguda Barcelona, la rehabilitació de l’escola Montserrat i la compra de Can Palomo també són altres inversions destacades.
El govern local ha reservat 100.000 euros amb la intenció de fer-ne partícip a la ciutadania. En aquest sentit, es projecta obrir un procés amb l’objectiu que siguin els veïns de Malgrat de Mar els qui decideix què s’ha de fer amb aquests diners.
Les regidories més beneficiades d’aquests pressupostos són les de Cultura i Joventut i Esports ja que veuen incrementades les seves partides en 98.000 i 20.000 euros respectivament.
Els números del 2107 també porten novetats. Una d’elles és la creació d’un centre destinat a menors d’entre 3 i 12 anys d’edat amb risc de patir exclusió social. L’altra, presentada pràcticament com una declaració d’intencions, és el desenvolupament d’un estudi de prospecció d’habitatge al municipi i la creació d’un fons per ajudar a persones amb dificultats a trobar-ne.

L’oposició critica les principals inversions

Esquerra, el PDECat i la CUP han votat en contra de la proposta de pressupostos del govern. El PP s’ha abstingut. Precisament des de l’oposició s’ha qüestionat, sobretot, les principals inversions que vol efectuar el govern municipal al llarg del pròxim any com la millora urbana dels carrers dels carrers Llibertat, Sant Elm i Carme i per la qual vol fer pagar als veïns aproximadament un 60% de l’obra. L’oposició s’ha queixat per l’elevada aportació que haurà de continuar fent el veïnat, així com que no s’ha valorat la situació econòmica que travessen moltes d’aquestes persones. També s’ha qüestionat l’actual posicionament de la cap de llista de JxM, recordant-li que l’any 2012 es va mostrar contrària al fet que els veïns haguessin de pagar contribucions especials.
Un altre dels projectes criticats és la compra de la finca de Can Palomo. Des de l’oposició s’ha dubtat d’alguns usos que li vol donar el govern de Malgrat de Mar, considerant que no són prioritaris.

Per altra banda, PSC i JxM han rebutjat varies de les modificacions als pressupostos proposades pels grups a l’oposició.

Anuncis