En alerta per l’epidèmia de grip

Segons ha comunicat l’Agència de Salut Pública de Catalunya, els casos de grip han començat a augmentar. Tot i que encara no s’ha arribat al nivell d’epidèmia, es tem que s’hi entri al llarg de les pròximes dues setmanes. Des del departament de Salut s’ha assegurat que es reforçarà el sistema d’atenció primària per descongestionar les urgències hospitalàries ja que es preveu que la grip s’estengui de manera “complexa”.

Respecte a la temporada anterior, el virus s’ha avançat entre tres i quatre setmanes. Ho ha fet sobretot entre les persones d’entre 15 i 64 anys d’edat. És per això que des de Salut s’ha assenyalat que “la millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular”.

Els infants, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques són els grups de població més vulnerables i a qui la grip els pot provocar complicacions greus.