Les dunes aguanten l’embat del temporal

dunes-desembreEls monticles de sorra ubicats a la platja de La Conca de Malgrat de Mar, a tocar de la zona dels càmpings, han suportat els temporals d’aquest mes desembre. Les dunes, creades com a línia de defensa contra les llevantades, han resistit l’embat de les ones. D’aquesta manera s’ha aconseguit disminuir els danys que habitualment provocaven a la zona.

Va ser a principis d’any quan el Ministeri de Medi Ambient posava en marxa aquest projecte. Ho va fer amb la idea era recuperar l’ecosistema dunar com a pantalla de defensa contra les llevantades. Les dunes havien de servir de reserva de sorra de les platges i, al mateix temps, esmorteir l’impacte dels temporals marítims.

L’actuació va tenir un cost d’uns 150.000 euros i es va executar en uns tres mesos.