Demanen un pla per reduir el malbaratament del menjar

foto: Picodi

foto: Picodi

35 quilos d’aliments per persona acaben a les escombraries cada any. És només una de les moltes dades que reflecteixen el malbaratament que se’n fa del menjar a tot Catalunya. Malgrat de Mar no n’és una excepció. Les xifres indiquen que són més de 260 tones, amb les quals es podrien alimentar mig milió de persones. En termes econòmics representen una pèrdua de 112 euros per habitant/any. És a dir, 841 mil euros en total.
Més de la meitat d’aquest malbaratament es produeix a les llars. La resta, en un tant per cent molt més baix, té lloc als supermercats, el sector de l’hostaleria, serveis de càtering a l’administració i els mercats municipals.

Els factors que provoquen que el menjar acabi a les escombraries són molts. Entre ells destaca la poca planificació dins l’àmbit domèstic quan es va a comprar.

Per tot plegat, el grup d’Esquerra proposarà a la resta de partits polítics locals que s’acordi l’elaboració d’un “Pla Local contra el malbaratament alimentari”. Una de les idees és buscar-hi la complicitat de productors i distribuïdors d’aliments, restauradors, paradistes del mercat i la comunitat educativa. Paral·lelament, Esquerra demana que s’organitzin a Malgrat de Mar xerrades i tallers de sensibilització relacionats amb la problemàtica del malbaratament del menjar.

Anuncis