Un 75% d’escolars malgratencs pateixen mal d’esquena

foto: MIM

foto: MIM

Segons assenyala un estudi, aproximadament el 75% de nens i nenes de Malgrat de Mar d’entre 11 i 12 anys d’edat estarien patint mal d’esquena. Aquestes dades les recull un informe elaborat per dues fisioterapeutes malgratenques -Meritxell Egea i ‎Melanie Maibach- i que han efectuat sobre uns 200 nois i noies del municipi.
L’estudi també indica que el dolor d’esquena se situa bàsicament en la zona cervical i dorsal alta. La postura en l’ús del mòbil, la tableta i l’ordinador en serien les principals causes. A més, aquesta és una problemàtica que va en augment. “Cada vegada més en edats primerenques”, asseguren Egea i Maibach. Per posar-hi remei recomanen aprendre a corregir les postures quan s’utilitzen aquests tipus d’estris, així com a gestionar millor el temps que es fan servir.

Educar en la prevenció

El mal d’esquena no és motiu de queixa habitual entre els més petits, però els vicis posturals adquirits durant l’etapa escolar són una de les causes directes que provoquen els dolors més endavant, segons assenyalen Egea i Maibach. Els menors passen sovint massa hores asseguts, tant a l’escola com a casa. A més, han de suportar diàriament la càrrega de la motxilla. Un fet que suposa el primer factor de risc que esdevindrà en un futur possibles lesions d’esquena. Les fisioterapeutes recomanen conscienciar pares i educadors, i també els infants, en què cal treballar la prevenció d’aquests problemes. Un aspecte que ajudarà els nens i nenes a millorar la seva qualitat de vida i la seva salut. En aquest sentit, les responsables de l’estudi proposen la implantació d’un programa dedicat a la higiene postural a les totes les escoles de Malgrat de Mar. Una iniciativa que ja han dut a terme en alguns centres educatius del municipi amb molts bons resultats.

Anuncis