“Simulacre participatiu” a Malgrat de Mar

A finals del mes de novembre, l’alcalde anunciava la intenció de destinar una partida de 100.000 euros amb l’objectiu que fossin els ciutadans els qui decidissin què se’n feia. Un fet que des del PDECat no s’ha trigat a criticar. Segons el partit, “l’equip de govern pretén vendre un simulacre de participació reservant una minsa partida per fer veure als malgratencs que s’escolta la seva opinió”. A més, consideren que no se n’ha informat prou als veïns i veïnes del municipi. Un fet que, segons el PDECat, “suposa una greu vulneració del compromís de transparència”. En base a això, els demòcrates exigeixen al govern local (PSC-JxM) una aposta ferma per la transparència i la participació ciutadana.

Al·legacions als pressupostos

El PDECat també ha presentat al·legacions als pressupostos municipals per al 2017. En aquest aspecte, el grup demana que s’hi inclogui una partida específica per a la protecció de La Pilona, que es divideixi per fases el projecte de remodelació del Passeig Marítim -amb la desembocadura de la riera com a prioritat- i que l’ajuntament assumeixi íntegrament el cost de les obres de millora dels carrers Llibertat, Sant Elm i Carme.