Pacten fer fora el PSC del govern de Malgrat de Mar

Segons han confirmat diverses fonts consultades, els grups a l’oposició d’Esquerra, PDECat i la CUP han acordat amb JxM -al govern- posar fi a més de 35 anys de PSC al capdavant del govern a Malgrat de Mar.
L’acord s’ha tancat aquest dimarts a la nit després de quatre intensos dies de corredisses, trucades, pressions i negociacions per tirar endavant -o evitar- una moció de censura contra l’alcalde de Malgrat de Mar.
Els detalls del document, que inicialment situen Carme Ponsa (JxM) com a nova alcaldessa, es faran públics en breu. Abans, però, el seu grup haurà d’oficialitzar el trencament del pacte de govern amb el PSC.

Els detonants

La dimissió del regidor de Cultura, Albert Cuní, i la polèmica sorgida amb l’estelada al balcó de l’ajuntament durant el darrer ple municipal es van convertir amb la gota que ha fet vessar el got. Com a teló de fons, els reiterats incompliments dels acords plenaris, una transparència considerada insuficient, els impediments per desenvolupar certs projectes i la manca de diàleg per part de l’alcalde han anat creant els fonaments perquè tant el seu soci de govern com els grups a l’oposició li perdessin la confiança.

Un trajecte de curt recorregut

El maig de 2015, Joan Mercader assolia l’alcaldia de Malgrat de Mar després que el seu partit, el PSC, guanyés les eleccions municipals. Per assegurar-se un mandat còmode va triar com a soci de viatge JxM, un partit independent sorgit arran l’escissió de CiU al municipi. El recorregut, però, ha durat poc menys d’un any i mig.

Anuncis