Presenten la moció de censura contra l’alcalde

grups

foto: RP

Aquest dimecres al migdia, els partits de JxM, Esquerra, PDECat i la CUP han entrat a registre la moció de censura contra l’alcalde de Malgrat de Mar. Es tracta del pas previ a la formació d’un nou govern municipal, que estarà format pels grups signants de la moció.
Alguns dels arguments que les formacions han esgrimit per presentar-la es basen en la “demostrada inoperància i passivitat de l’alcalde en l’acompliment dels acords de Ple i la seva manca de cultura democràtica”. Les formacions també ho fonamenten assenyalant Joan Mercader com un polític incapaç de diàleg i entesa “tant amb la oposició, com amb el propi equip de govern, com amb la ciutadania afectada per polítiques concretes”. El fet d’impedir qualsevol moviment relacionat amb el procés d’autodeterminació de Catalunya ha estat un altre dels motius indicats.

Paral·lelament a l’entrada de la moció, el grup de JxM ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació anunciant el seu trencament amb el PSC, que el grup independent justifica per la pèrdua de confiança a l’alcalde Joan Mercader. Segons JxM, la manca de diàleg i el fet de “prioritzar els seus projectes respecte als nostres”, han estat claus per tirar endavant el trencament amb el PSC.

Ara, en un termini de deu dies s’oficialitzarà aquestes qüestions. Serà en el decurs d’un ple extraordinari que se celebrarà al consistori malgratenc.