Demanen que es declari el litoral “zona catastròfica”

foto: Montse Bofí Egea

foto: Montse Bofí Egea

“Declarar immediatament el litoral mediterrani com a zona catastròfica i engegar un pla d’ajudes”. Aquesta és la demanda que es fa des d’Esquerra i que el grup ja ha registrat al Senat. La moció arriba just després de l’intens temporal marítim viscut els darrers dies. El grup parlamentari també reclama que es restaurin les zones afectades i es posi en marxa un Pla del Litoral per a gestionar-lo de manera sostenible.

Danys per valor de mig milió d’euros

A Malgrat de Mar, els danys causats pel temporal podrien superar inicialment el mig milió d’euros, així s’ha apuntat des del consistori malgratenc. La valoració s’ha fet sobre el terreny, després de la visita efectuada aquest dimarts pels representants de les diferents administracions a la zona dels càmpings a tocar del delta, una de les més afectades.
En un primer balanç, s’ha indicat que el temporal ha causat destrosses en un tram del Camí de la Pomereda, les xarxes de l’enllumenat, telèfon i clavegueram. També ha provocat danys importants a les instal·lacions dels càmpings, el mobiliari urbà i ha arrencat part de l’arbrat que hi ha a la zona.
La valoració definitiva es començarà a fer un cop finalitzin els treballs de neteja, que s’ha previst iniciar-los aquest dimecres, tal i com s’ha assegurat des de l’ajuntament.

Construcció d’espigons

Tant la Generalitat com l’Estat coincideixen en la construcció d’espigons al litoral. Es tractaria d’una mesura que serviria per pal·liar els efectes dels temporals marítims. La proposta es tractarà a Madrid, en el decurs de la reunió prevista el dia 30 de gener.

Vols rebre les notícies de elmalgratenc.cat via WhatsApp? Fes clic aquí