Un milió d’euros per arranjar les destrosses del temporal

foto: ajmalgrat

foto: ajmalgrat

Aquest divendres, l’Estat ha anunciat un paquet de mesures per pal·liar les destrosses causades pel temporal marítim del passat cap de setmana. En el cas de Malgrat de Mar, es preveu destinar-hi més d’un milió d’euros, que surten del fons de contingència d’execució immediata, previst per a casos o situacions d’emergències.
Els diners es destinaran a regenerar la platja i a la construcció de dics de roques com a mur de defensa a la costa. L’Estat també ha assegurat que es recuperarà el tram malmès del Camí de la Pomereda.

Rebuig a la construcció d’espigons

El govern català ha proposat la construcció d’espigons al llarg de la costa com a solució per defensar-la dels temporals. Des de la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme s’han afanyat a dir que aquesta “no és una bona solució”. L’acció “traslladaria la problemàtica aigües avall”, ha indicat la portaveu de la plataforma. Noemí Pineda, ha subratllat que no es pot actuar de manera unilateral. En qualsevol cas, ha apuntat Pineda, aquesta és una solució que caldria debatre amb la ciutadania ja que es tractaria d’una actuació que afecta un espai públic.

Precisament, des de la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme es reclama la creació d’una taula de treball amb tots els agents implicats per fer front a la problemàtica dels temporals. A més, la plataforma qualifica de “caduc” l’actual model de gestió, “basat en l’artificialització de la costa combinat amb la regeneració de platges”. Preservem el Litoral emfatitza l’evidència del fracàs de les diferents actuacions que s’han dut a terme, així com l’elevat impacte ambiental que han suposat.

Anuncis