Canvi de govern a Malgrat de Mar

ple-mocio-001Aquest dimecres al migdia, s’ha celebrat el ple extraordinari per debatre i votar la moció de censura presentada per JxM, Esquerra, PDECat i la CUP. La suma dels seus vots ha permès expulsar Joan Mercader de l’alcaldia i, en conseqüència, el PSC del govern de Malgrat de Mar. Un gest que trenca l’hegemonia dels socialistes després de més de 35 anys al poder.

Des d’ara, doncs, Carme Ponsa (JxM) és la nova alcaldessa del municipi i JxM, Esquerra, PDECat i la CUP els grups que formaran el nou govern local. Ponsa s’ha compromès a liderar “un govern centrat en les persones, que buscarà donar resposta a les seves necessitats i millorar el seu dia a dia”. La nova alcaldessa també ha assegurat que ho farà comptant amb els ciutadans i sense excloure ningú. “Serem el govern de tots, i no d’uns quants”, ha subratllat.

Durant el ple, els representants del quatripartit (JxM, Esquerra, PDECat i la CUP ) han exposat de nou els motius pels quals han acordat presentar la moció i formar un nou govern. En els seus parlaments, s’ha tornat ha esgrimir la inoperància, la falta de comunicació i la pèrdua de confiança, entre d’altres, com a arguments per fer fora el fins ara alcalde del municipi. Per la seva banda, els socialistes han titllat de traïció el posicionament del grup de Carme Ponsa. El regidor Oliver Sánchez ha estat el més punyent i àcid. El socialista ha emprat referències bíbliques per desqualificar la nova alcaldessa i ha comparat Ponsa amb Judes Iscariot.

La crispació ha estat una de les notes predominants de la jornada política, dins i fora del consistori. Un fet que s’ha fet més que evident al carrer. Poc abans de començar el ple, un grup de persones s’ha queixat que no se’ls permetia accedir a l’ajuntament per seguir la sessió plenària amb l’excusa que la sala era plena de gom a gom. Mentrestant, però, a qui sí se’ls ha deixat accedir ha estat a destacats membres del partit dels socialistes. Una mesura que s’ha qualificat com a discriminatòria i classista per part de molts.

Mentre s’anava desenvolupant el ple extraordinari, desenes de persones s’han anat concentrat a les portes de l’ajuntament, que han mostrat el seu suport a l’exalcalde i han llançat crits contra Carme Ponsa i els partits signants de la moció. En acabar, durant la sortida dels regidors, els detractors de la moció han escridassat a assistents favorables al canvi. Hi ha hagut diversos intents d’agressió per part de simpatitzants del partit dels socialistes. Ràpidament, la policia ha intervingut per evitar que l’incident anés a més.

Anuncis