Malgrat de Mar amb les persones refugiades

foto: @graciaweb

foto: @graciaweb

Un nombrós grup de malgratencs i malgratenques ha participat a la manifestació a favor dels refugiats. La mobilització ha tingut lloc aquest dissabte a Barcelona i hi han assistit mig miler de persones, segons l’organització.
L’acte, convocat per la plataforma Casa Nostra Casa Vostra, ha consistit bàsicament en reclamar a les institucions internacionals que es posin en marxa les polítiques establertes per acollir persones refugiades.

Malgrat de Mar, territori d’acollida

El mes d’abril de 2016, els grups polítics municipals van aprovar que Malgrat de Mar es convertís en “territori d’acollida i protecció”. També es va acordar treballar per a sensibilitzar la ciutadania, amb l’objectiu de “garantir la integració de les persones refugiades, creant els vincles i la interacció necessària per prevenir el racisme i/o la discriminació, i promoure la cohesió social”.

Des del govern local s’ha volgut consolidar aquest compromís, recordant que ha de servir “per adaptar els plans d’acollida municipal a les necessitats de les persones sol·licitants d’asil”.