El carnaval de Malgrat de Mar homenatja Fèlix Cardona

foto: @lavanguardia

foto: @lavanguardia

L’explorador malgratenc Fèlix Cardona i Puig és la figura central del carnaval 2017 a Malgrat de Mar. Cardona va néixer al municipi l’any 1903. Se’l considera un dels exploradors més importants de la Guaiana veneçolana. A ell se li atribueix el descobriment del Salt de l’Àngel, una cascada de més d’un quilòmetre d’altura -la més alta del món- i anomenada Churun Merú en la llengua dels indígenes de la zona. Fèlix Cardona va morir a Caracas el 1982. Anys després, Malgrat de Mar li va dedicar una plaça que porta el seu nom.

Els actes del carnaval a Malgrat de Mar, amb Fèlix Cardona com a eix vertebrador, començaran aquest dijous llarder amb l’arribada del Rei Carnestoltes, que farà un recorregut pel municipi a partir de les cinc de la tarda. De cara a divendres al matí, els alumnes de les diferents escoles faran una cercavila disfressats, tot emulant l’explorador malgratenc. La nit del mateix divendres, un total de vuit carrosses i una comparsa agafaran el relleu dels petits i desfilaran pels principals carrers en una rua que sortirà de la plaça Germana Campos fins al pavelló Germans Margall, on s’hi ha previst que es faci el ball de carnaval. Paral·lelament, a les deu de la nit, la plaça de l’església acollirà el parlament del Rei Carnestoltes.

L’endemà dissabte, els nens i nenes tornaran a ser protagonistes. La rua del carnaval infantil s’iniciarà a la plaça Pau Casals i farà un breu recorregut fins el pavelló Germans Margall, on hi haurà activitats per a tots ells.

La tradicional festa de carnaval a Malgrat de Mar finalitzarà dimecres dia 1 de març amb l’enterrament de la sardina i el ball de vídues.

Anuncis