Volen construir una escullera per frenar els temporals

av-pomereda-temporalsTal i com ja va avançar aquest mitjà, el govern espanyol destinarà més d’un milió d’euros per arranjar els desperfectes causats pels temporals a la platja de Malgrat de Mar. En concret, a la zona dels càmpings de l’avinguda de la Pomereda, a tocar del delta de La Tordera. Aquest dijous al migdia, ho ha ratificat el delegat del govern espanyol a Catalunya durant la seva estada al municipi.
Enric Millo ha visitat la zona afectada un mes després que els temporals destrossessin aquesta part del litoral. Millo també ha assenyalat la intenció de Costes de construir en aquest punt una escullera amb l’objectiu de pal·liar els efectes de futurs temporals. La construcció d’aquesta escullera començarà la pròxima setmana, segons ha indicat el mateix delegat del govern.

Des del govern malgratenc, se li ha demanat a Millo que abans d’iniciar l’obra es faci un estudi per conèixer l’impacte mediambiental que causaria l’estructura a la zona. Al delegat del govern també se li ha recriminat el fet que no s’hagi exposat prèviament al consistori el projecte de construcció d’aquesta escullera.

D’altra banda, des de la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme han reiterat la necessitat d’un debat previ amb tots els agents implicats abans de construir esculleres o espigons al litoral. De la mateixa manera, han subratllat que aquesta mesura no és la més adequada per solucionar la problemàtica dels temporals a la costa. En aquest sentit, la plataforma ha recordat que el 2015 es van implantar espigons geotèxtils com a prova pilot per mirar de reduir les pèrdues de sorra al litoral maresmenc. Un projecte que va costar més d’un milió i no es va obtenir el resultat desitjat.