Qüestionen el model de la Rua de les Escoles

barret-exploradorDarrerament, algunes veus s’han mostrat clarament contràries al model imperant a la Rua de les Escoles, una activitat emmarcada dins els actes de Carnaval a Malgrat de Mar. Entre aquestes persones hi ha bàsicament mares i pares dels infants que hi participen, però a les crítiques també s’hi han sumat d’altres que pertanyen a l’àmbit educatiu. Segons han manifestat, consideren que el format de la rua no és prou fidel a l’esperit que ha transmetre una festa com és la de Carnaval, on el que hi ha de predominar és la diversió dels infants i la diversitat de les disfresses.

El regidor de Cultura, Paco Màrquez (CUP), ha recollit les queixes assenyalant que abans de prendre una decisió al respecte se n’haurà de fer una valoració entre totes les parts implicades en l’organització de l’acte. Màrquez ha indicat que si les famílies, escoles i fins i tot canalla “ho creuen convenient” la Rua de les Escoles es continuarà fent com fins ara. “Al darrera hi ha un missatge educatiu i pedagògic”, ha volgut recordar el regidor. Finalment, Paco Màrquez ha assenyalat que els infants disposen d’una altra activitat de Carnaval de lliure elecció com és la Rua Infantil.

Des de fa dos anys, Malgrat de Mar organitza la Rua de les Escoles, una activitat paral·lela al Carnaval organitzada amb la complicitat dels diferents centres educatius. L’objectiu és donar a conèixer la història del municipi. En la seva primera edició es va dedicar a les Mines de Can Palomeres. Enguany, el protagonista ha estat l’explorador malgratenc Fèlix Cardona.