La compra de Can Palomo penja d’un fil

Les negociacions per adquirir Can Palomo podrien trencar-se si no s’arriba en breu a un acord entre les parts interessades, la propietat i l’ajuntament. Així ho ha indicat Javier López, assessor dels amos de la finca.

La propietat no pot acceptar el calendari que els proposa el nou govern local ja que el pagament no es faria efectiu fins el juny de 2018. Segons López, això queda molt lluny del que havia proposat l’exalcalde. Joan Mercader s’hauria compromès a realitzar una part del pagament a finals d’any. Javier López ha lamentat que el compromís s’obtingués “tot de paraula” i mai s’arribés a signar un acord amb el socialista per constatar-ho. López també ha explicat que des del govern local es justifica el canvi de procediment atribuint-ho al compliment del procés administratiu que correspon en aquests casos. “Burocràcia”, ha etzibat.

Finalment, l’assessor ha explicat que, degut a aquesta situació, s’han iniciat converses amb altres persones interessades en adquirir Can Palomo. Tot i això, “les portes continuen obertes” per a l’ajuntament, ha assegurat. Javier López també ha assenyalat que la finca actualment està valorada en 1 milió d’euros per la parcel·la i 200 mil més per l’edifici.

La finca de Can Palomo es troba ubicada entre els carrers Joan Maragall, Pintor Fortuny i les avingudes Bon Pastor i Verge de Montserrat, just davant les dependències de Correus. Segons l’anterior govern municipal, s’hi volia construir el nou ajuntament, l’oficina de turisme o un museu dedicat al capità Fèlix Cardona.
En aquells moments, la compra de Can Palomo es va valorar en 1 milió d’euros aproximadament, 800 mil dels quals els havia d’aportar la Diputació de Barcelona. De la resta, 200 mil, se’n faria càrrec l’ajuntament.

L’adquisició de la finca era una altra de les inversions destacades en els pressupostos municipals per al 2017, presentats el passat mes de desembre.

Anuncis