Queixes per les plagues de coloms

Veïns de Malgrat de Mar s’han queixat per les molèsties que els provoca la presència de coloms. Diuen que aquestes aus s’han convertit en una autèntica plaga i que envaeixen espais urbans com places, jardins, terrasses i cases abandonades, entre molts altres. Els afectats també s’han mostrat especialment molestos per la brutícia que deixen els coloms en els llocs que sovintegen. Alguns veïns han reclamat que s’actuï amb urgència per evitar la seva proliferació i proposen, per exemple, donar-los pinso esterilitzant, tal i com es fa en altres municipis.

Transmissors de malalties

Les aus urbanes com els coloms poden actuar com a transmissors de
diferents malalties. També provoquen danys en els edificis i espais públics ja que els seus excrements tenen un elevat efecte corrosiu. A més, obstrueixen forats de ventilació i embruten balconades i finestres. Els coloms provoquen al·lèrgies a aquelles persones que són propenses a tenir-ne.

Del control de les poblacions d’aus urbanes com el coloms n’és responsable l’ajuntament, que és qui ha de prendre les mesures corresponents amb l’objectiu d’evitar o reduir els problemes de salut i urbanístics que ocasionen.