Enèsim pas per a recuperar el Delta

La zona del Delta de la Tordera, així com les platges que l’envolten, ha sofert diverses actuacions al llarg dels anys. Totes i cadascuna d’elles enfocades a la seva recuperació i a pal·liar els efectes dels temporals que assoten l’espai amb assiduïtat. S’hi han abocat milers de metres cúbics de sorra i, sobretot, de diners públics. Cap d’aquestes accions, però, ha resultat profitosa i la majoria s’han dut a terme sense el consens dels principals afectats.

El govern de Malgrat de Mar vol posar fil a l’agulla a aquesta situació i proposa la creació d’una taula de treball sobre el Delta de La Tordera. Aquest grup estaria format pels agents implicats com els ajuntaments de Malgrat de Mar, Blanes, Tordera i Palafolls. També hi sumarien l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Costes, membres del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), de l’Observatori de la Tordera, entitats i plataformes mediambientals. La taula de treball també comptaria amb els amos dels càmpings afectats a ambdós costats del riu.

Un dels principals objectius d’aquesta taula de treball seria la redacció d’un Pla d’Actuació Integral de Recuperació del Delta de La Tordera, de la platja de la Conca i del Delta de Malgrat de Mar i la platja de s’Abanell de Blanes. El pla hauria de contemplar “les mesures necessàries per retornar l’equilibri al Delta de La Tordera i les platges, així com que coordini les figures de planejament i protecció conjunta del Delta”.