S’estanca l’oferta de pisos de lloguer

Des del sector immobiliari s’ha detectat una mancança de pisos de lloguer a Malgrat de Mar. Una situació que s’atribueix a diferents factors, però en especial a l’augment de la demanda.
Segons Salvador Zaforas, gerent d’Hàbitat Malgrat, durant l’època de crisi econòmica moltes persones han estat optant pel lloguer abans que la compra d’una vivenda, la qual cosa ha provocat que el parc de pisos de lloguer pràcticament s’hagi esgotat. Un altre dels motius el trobem en l’augment dels preus a Barcelona capital i la seva àrea. “S’han disparat, són gairebé impossibles”, assenyala el gerent d’Hàbitat Malgrat. Aquest fet està obligant a moltes persones a buscar pisos de lloguer més barats en municipis com Malgrat de Mar i els seus voltants. En aquest aspecte, Zaforas recorda que “Hàbitat Malgrat gestiona una cartera d’una societat d’inversió, on estem llogant la majoria d’immobles de què disposen. N’hi ha fins a Arenys de Mar”.

D’altra banda, també s’està evidenciant un canvi de tendència. Salvador Zaforas explica que el procés s’encamina novament cap a la compra ja que el mercat laboral es va revifant i retorna l’estabilitat i seguretat econòmica a les llars. A més, “cal afegir-hi la baixada de preus i a una millor oferta hipotecària per part dels bancs, que ofereixen crèdits fixes a baix preu”, subratlla el gerent d’Hàbitat Malgrat.

Anuncis