Arrenca l’Oficina d’Informació al Consumidor

Aquest dijous, s’ha posat en marxa a Malgrat de Mar l’Oficina d’Informació al Consumidor. Es tracta d’un servei adreçat als ciutadans on s’hi poden fer tot tipus de consultes sobre el consum. També facilita assessorament i orientació als demandants.

Durant el seu primer dia de funcionament, tres persones han formulat les seves sol·licituds, de les quals dues estaven relacionades amb la telefonia i l’altra amb el comerç fora d’establiment.
La tècnica de consum de la Diputació de Barcelona, responsable del servei, ha fet una valoració positiva de la jornada inicial. Meritxell Alonso ha subratllat, però, el fet que “la gent no estava molt informada” sobre l’estrena de l’OIC a Malgrat de Mar. En aquest sentit, la tècnica ha puntualitzat que caldria fer-ne una major difusió.

L’Oficina d’Informació al Consumidor estarà instal·lada el primer dijous de cada mes, a l’avinguda Montserrat, a tocar del mercat setmanal. El servei s’ofereix provisionalment en una unitat mòbil itinerant, a l’espera d’obrir una seu definitiva en un local del municipi.