Una via verda per mar i muntanya

foto: tourdera.cat

Una “via verda” recorrerà Malgrat de Mar des de l’estació de tren, el Passeig de Mar, el Camí de la Pomereda, la carretera de Mas Bages i el voral del riu La Tordera fins el terme municipal de Palafolls. Es tracta d’un tram de la Ruta de la Tordera, un itinerari que travessarà 17 municipis de les comarques de la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental. El vial tindrà un total de 66 quilòmetres de recorregut, enllaçarà el Montseny i Malgrat de Mar i pretén convertir-se en un reclam turístic per als aficionats al cicloturisme i el senderisme.

Abans, però, el traçat s’haurà de senyalitzar i adequar. En el cas de Malgrat de Mar, el consistori ha aprovat un seguit d’actuacions que afectaran alguns marges del tram de la ruta. El cost d’aquestes actuacions és d’uns 140.000 euros i els aportarà íntegrament la Diputació de Barcelona. Al llarg dels darrers dies, l’ajuntament ha comunicat el projecte als propietaris de diversos terrenys afectats.

La previsió és que el tram de la Ruta de la Tordera, al seu pas per Malgrat de Mar, estigui enllestit a finals d’any.

Anuncis