Cultura aposta per recuperar l’esperit dels 80

el regidor de Cultura Paco Màrquez

Aquest dimarts al matí, s’han exposat les línies estratègiques en matèria de cultura a Malgrat de Mar de cara als pròxims dos anys. El regidor de Cultura, Paco Màrquez (CUP), ha remarcat la importància de “recuperar l’esperit dels anys 80”, una època on les entitats locals hi jugaven un paper essencial i predominaven les activitats al carrer transmetent valors i coneixements. El regidor ha elogiat el projecte de canvi endegat pel seu predecessor, però també ha criticat les polítiques dels darrers 20 anys. En aquest sentit, Màrquez s’ha mostrat taxatiu: “fins ara la cultura ha estat un hobbie”.

Paco Màrquez ha manifestat la intenció d’apropar la cultura als ciutadans i implicar-los. Una de les formules exposades ha estat organitzar activitats a les places dels barris. Una altra de les iniciatives anunciades és l’aposta pels professionals locals que treballen en els diferents àmbits que avarca el món cultural i a qui considera que s’ha de promocionar i oferir-los una sortida laboral. A més, el regidor també ha expressat la voluntat de convertir la cultura a Malgrat de Mar no només en un espectacle sinó en un motor de dinamització de l’economia al municipi. Màrquez ha assenyalat la Fira del Circ al Carrer que se celebra a la Bisbal d’Empordà com un model a seguir.

En matèria d’infraestructures el regidor de Cultura s’ha proposat la revisió del Centre Cultural, que no garanteix les necessitats dels professionals que hi actuen, i reforçar les activitats a la biblioteca La Cooperativa.

Paco Màrquez ha efectuat aquestes declaracions durant la presentació del programa d’activitats de MalgrART, que tindrà lloc a partir d’aquest divendres i s’allargarà fins el dia 30 d’abril.