Els llibres de Sant Jordi

Montalt Sant jordi 2017

Sant Jordi és a tocar. Tal i com marca la tradició, els llibres i les roses adopten un protagonisme ben especial. Els qui opten fer arribar literatura a la persona triada ho tenen fàcil. Llibreria Montalt els facilita una part de la feina. Aquests són els títols que recomanen per aquest 2017:

Il·lusions elementals, Ponç Puigdevall
La història se situa a Girona. Un escriptor s’endinsa en el món de la indigència, la pobresa física i material. El protagonista ha de sobreviure a la gana, el fred i la por.

El banquet celestial, Donald Ray Pollock
Es tracta d’un relat cruel i salvatge que aborda la història de tres germans. Després de la mort del seu pare prenen la decisió de convertir-se en lladres i es dediquen a assaltar bancs.

La vida invisible de l’Eurídice Gusmao, Martha Batalha
L’autora ens parla de dues germanes. Ambdues trien camins diferents a la vida i que aprenen que “la felicitat s’amaga en moments inesperats”.

L’home de mar, Catherine Poulain
Aquesta és una novel·la èpica que eleva “les gestes diàries d’éssers marginals a la categoria de mite”. Homes convertits en herois que lluiten amb les grans preses del mar.

L’enigma Perucho, Jordi Cervera
Un caçador de llibres barceloní rep un encàrrec del Sultà Mehmed IX. Una història que gira enmig de guerres per conquerir biblioteques i fer-se amb tots els llibres.

Petita a la jungla, Marta Artés
Un llibre d’aventures adreçat a la mainada, que convida a reflexionar el paper que jugar ser el més menut d’una gran colla en un difícil context com la jungla.

Pensa, Francesc Orteu
No és un llibre. És un “manifest inquietant a favor de la ignorància”, un assaig filosòfic a través del qual el seu autor obre la porta al pensament, a nosaltres mateixos.