La urbanització de la desembocadura de la riera podria acabar als jutjats

El govern local vol desencallar la urbanització del tram final de la riera de Palafolls. Sense anar més lluny, el dia 5 d’abril es va mantenir una reunió amb l’ACA per exposar-los les seves intencions i demanar l’execució de la seva part projecte. Segons la portaveu del govern, Neus Serra (PDECat), des de l’Agència Catalana de l’Aigua se’ls va manifestar que actualment “els criteris han canviat, aquest no és un punt de risc, no hi ha una qüestió de seguretat i no és prioritari”. Davant aquesta situació, el govern quatripartit de Malgrat de Mar no descarta emprendre accions legals contra l’ACA. Neus Serra ha explicat que s’està elaborant un estudi jurídic on es contempla la possibilitat de tirar endavant un requeriment previ per sol·licitar l’ACA que executi les obres. En cas contrari, segons Serra, el consistori podria obrir la via judicial i denunciar l’ens per incompliment de conveni.

L’any 2009, l’ACA i l’ajuntament van signar un acord de col·laboració on l’agència es comprometia a realitzar les actuacions hidràuliques corresponents a la desembocadura de la riera i que són de la seva competència. La portaveu del govern, ha subratllat que “durant les obres de canalització de la riera es va prioritzar urbanitzar altres trams”.

El projecte de la desembocadura -pendent d’aprovació- costa més de 2 milions d’euros i inclou el perllongament del calaix de la riera, un nou pas per sota de la via del tren i la urbanització d’un tram de la zona. Les obres estan lligades a la reforma del Passeig Marítim. Un projecte que el govern local considera prioritari. “Hi estem treballant”, ha indicat Neus Serra.

Anuncis