7 detinguts a Malgrat de Mar per agressió a les dones

En els poc més de quatre mesos que portem d’any, la Policia Local de Malgrat de Mar ha detingut un total de set homes per un delicte de violència contra les dones. Un cas més si es compara amb el mateix període del 2016.
L’Inspector en Cap, Joaquim Martínez, ha explicat que les denúncies per aquest tipus de violència han baixat de forma considerable si en tenen en compte les dades generals. De l’1 de maig de 2015 al 30 d’abril de 2016, n’hi va haver 51, amb un resultat de 27 detinguts. I de l’1 de maig de 2016 al 30 d’abril de 2017, 36 dones van denunciar ser víctimes de violència de gènere i la policia va detenir 19 agressors. Per tant, s’han registrat 15 denúncies menys en un any.
A grans trets, el perfil del denunciat respon al d’un home d’entre 35 i 45 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí del municipi. En algun cas, la víctima havia denunciat prèviament els fets. La majoria, però, es tracta de primeres intervencions per part de la Policia Local.
Qualsevol dona que sigui víctima de violència de gènere pot trucar al telèfon d’emergències 112 ja que “és el més fàcil de memoritzar”. També ho pot fer al de la Policia Local –93 765 42 24– i “serà atesa ràpidament” pels agents del cos, ha assegurat Joaquim Martínez.