Ajuts als joves per comprar-se un pis

A partir del 2018, el govern espanyol preveu donar ajuts de fins a 10.800 euros als joves que es vulguin comprar una vivenda. Els demandants hauran de complir certs requisits com, per exemple, tenir menys de 35 anys d’edat i uns ingressos mensuals inferiors a 1.500 euros. Segons el projecte, en fase de redacció, els beneficiaris hauran de viure al pis un mínim de cinc anys.

Salvador Zaforas, gerent d’Hàbitat Malgrat, ha aplaudit aquest pla d’ajuts ja que repercutirà positivament tant en el sector de la compra com en el del lloguer. “Els joves es veuran clarament beneficiats. Per a ells, fins ara representava un problema aconseguir la part que no els finançava el banc”. Pel que fa al lloguer, Zaforas assegura que, davant la pujada de preus dels darrers mesos, l’ajut “comportarà que puguin accedir amb més comoditat a un pis de lloguer”.

El gerent d’Hàbitat Malgrat avisa, però, que aquest pla de la vivenda que prepara el govern podria provocar un augment dels preus. Segons Salvador Zaforas, aquest és un fet que es produeix habitualment quan es donen aquests ajuts. “Hi ha la possibilitat davant una major demanda de compra, la qual cosa pot suposar un repunt dels preus”, ha subratllat.

Habitat Malgrat 17052017

Anuncis