Accedeixen al Cubí per fumar, beure i orinar-s’hi

Un grup de joves adolescents –d’entre 14 i 15 anys d’edat- utilitza el pati de l’escola Marià Cubí de Malgrat de Mar com a zona d’esbarjo. Ho fan sense autorització i saltant la tanca que envolta el centre per accedir-hi. Un cop dins juguen a futbol, beuen alcohol, fumen porros i sovint s’hi orinen. En alguna ocasió també han arribar a llençar pedres a les cases dels veïns quan se’ls ha recriminat la seva actitud. Els fets es produeixen principalment les nits del cap de setmana, a l’estiu, quan el centre escolar està tancat.

Els veïns s’han queixat reiteradament d’aquesta problemàtica, que fa anys que es produeix. Agraeixen la ràpida intervenció de la policia quan s’ha requerit la seva presència, però consideren que no és suficient. Els afectats han reclamat al consistori que acabi amb aquesta situació ja que temen que “algun dia passarà alguna desgràcia”. El govern local, com a mesura inicial, s’ha compromès a retirar el banc que hi ha a la vorera davant l’escola i que els joves utilitzen per enfilar-se i accedir-hi. També des del govern, s’ha reconegut que el joves de Malgrat de Mar necessiten més espais d’esbarjo i que “cal fer un treball de pedagogia”.