75 anys promovent la cultura catalana

aparador de Francesc Cano

Aquest diumenge al vespre, Malgrat de Mar celebra la festa de Sant Joan i Sant Pau. L’acte tindrà lloc al parc de Can Campassol amb una exhibició de danses tradicionals catalanes a càrrec de l’Esbart Dansaire Malgratenc Mar Blava, que es farà acompanyar de la cobla Ciutat de Granollers.
La celebració, però, començarà el dia abans. Dissabte a la tarda es farà un taller i una gimcana. Ambdues activitats estan especialment adreçades a la mainada i serviran per a donar a conèixer els infants aquest àmbit de la cultura tradicional.

Enguany, la festa de Sant i Sant Pau coincideix amb el 75è aniversari de la creació de l’esbart malgratenc Mar Blava, actualment format per uns 15 dansaires. Des de l’any 1942, l’entitat s’ha dedicat al foment de la cultura tradicional catalana. Al llarg de la seva història, els seus components han estat els “encarregats de mantenir viva la festa en honor a Sant Joan i Sant Pau”. Es tracta dels dos personatges a qui els veïns de Malgrat de Mar “es van encomanar per salvar-se de la pesta bubònica” que fa assotar el municipi durant el segle XVII.

En la celebració hi col·labora l’escultor Jaume Marès, autor de les morratxes que els dansaires usen en el ball. Aquests dies, les obres llueixen en els aparadors de 7 comerços de Malgrat de Mar.

Anuncis