La Festa dels Empestats ja camina

foto: Empestats

Les més de 100 persones que en formen part -actors, historiadors, maquilladors, modistes, guionistes…-, ja han iniciat els preparatius per donar vida a la Festa dels Empestats de Malgrat de Mar. Enguany se celebra la sisena edició d’aquesta visita nocturna teatralitzada, que commemora part dels fets ocorreguts el segle XVII, durant l’episodi de pesta que va patir el municipi.

La Festa dels Empestats és una de les activitats incloses en el programa d’actes de la Festa Major de Sant Roc. L’any passat hi van assistir més de mig miler de persones.

L’agost de 2016, la comissió encarregada de la festa manifestava la seva intenció de traslladar-la a un altre municipi. El motiu no era un altre que l’incompliment per part del consistori d’alguns dels compromisos assumits. Finalment, però, es va acordar treballar de manera conjunta amb l’objectiu de millorar aquesta recreació històrica.