Treballadors del servei d’escombraries amenacen de fer vaga

Treballadors del servei de recollida d’escombraries amenacen de fer vaga si no millora la seva situació laboral. Aquest col·lectiu de persones, una dotzena, afirma que l’empresa que els té contractats vulnera els seus drets fonamentals com a treballadors. Diuen que la circumstància es produeix des de fa anys i que ara han reunit forces per denunciar-la. En aquest sentit, ja han posat el cas en mans d’un expert en temes laborals.

Els afectats expliquen que cobren un sou molt per sota del què en realitat consta a la nòmina que reben i signen cada mes. En alguns casos fins a un 50% menys. També denuncien que no se’ls paga la totalitat de les hores extres que realitzen. A més, en cap cas aquestes es computen amb el plus de nocturnitat o festiu que pertocaria en moltes ocasions.

Un altre dels greuges que denuncien és el que fa referència a la roba i material que necessiten per desenvolupar la seva tasca diària. Els treballadors asseguren que se l’han de pagar de la seva butxaca ja que l’empresa no els hi facilita o no ho fa amb l’assiduïtat que hauria de fer-ho.

Per la seva banda, l’empresa del servei de recollida d’escombraries ha assegurat que respondrà a aquesta situació de cara al mes de setembre. De moment, però, ha eliminat les hores extres i ha començat a contractar nou personal laboral. Els denunciants temen que es tracti d’una mesura que podria finalitzar amb un seguit d’acomiadaments.

La presidenta de la Mancomunitat de l’Alt Maresme, Carme Ponsa, ha assegurat que tan bon punt ha conegut els fets s’ha posat en contacte amb l’empresa adjudicatària del servei. Aquesta ha confirmat algunes de les reclamacions dels treballadors. Segons Ponsa, l’empresa els ha comunicat que es tracta d’un col·lectiu de subsaharians que han reclamat un augment de sou en diverses ocasions. Davant les amenaces de vaga que han proliferat, se’ls impedeix fer hores extres i s’ha contractat personal per apaivagar els possibles efectes d’una vaga.

Els treballadors afectats insisteixen que si no s’arregla la seva situació aniran a la vaga i portaran el seu cas a instàncies superiors. Un fet que podria acabar afectant no només Malgrat de Mar sinó també la resta de localitats on presta els seus serveis l’empresa de recollida de residus municipals.

Anuncis