3 dies de dol

Les institucions catalanes i espanyoles han decretat 3 dies de dol oficial amb motiu de l’atac terrorista ocorregut aquest dijous a la ciutat de Barcelona. Les banderes del balcó de l’ajuntament i les de la caserna de la Policia Local de Malgrat de Mar onegen a mitja asta. Per aquest divendres al migdia s’ha convocat un minut de silenci davant les portes del consistori en senyal de solidaritat amb les víctimes de l’atemptat.

L’atac terrorista ha trasbalsat tant la societat civil com la política i s’ha convertit en tema de conversa al llarg de les darreres hores. Al carrer moltes han estat les veus que es mostraven perplexes davant els fets succeïts, manifestant rebuig i incomprensió al mateix temps.

Les xarxes socials també s’han omplert de missatges de solidaritat amb Barcelona i de condemna a l’atemptat terrorista. Ciutadans i membres dels partits polítics locals han expressat el seu suport a les víctimes i familiars i han condemnat l’atac.

13 morts i centenars de ferits

Aquest dijous a la tarda, una furgoneta ha envestit els vianants que transitaven per la Rambla de Catalunya. 13 persones han mort i un centenar han resultat ferides, algunes de les quals de gravetat. Els fets han estat qualificats d’atemptat terrorista. La policia ha activitat el protocol per detenir-ne els autors. Com a conseqüència de l’operatiu, dos individus han estat detinguts relacionats amb l’atac.

Passada la mitjanit, la policia ha abatut cinc terroristes a Cambrils quan es disposaven a cometre un nou atemptat, segons s’ha informat. Durant el tiroteig, 6 civils i un agent han resultat ferits.

L’operació antiterrorista continua oberta.

Anuncis