Fèlix Cardona, el documental

foto: MEB

La trajectòria de l’explorador malgratenc Fèlix Cardona, en especial la seva estada a la Guaiana veneçolana, podria quedar reflectida en un documental.
La producció de l’arxiu audiovisual compta amb una subvenció de TV3 i es començaria a rodar el mes d’octubre. El consistori malgratenc se sumaria a la iniciativa amb l’aportació de les imatges i documents de què disposa l’arxiu municipal sobre Cardona. També hi col·laboraria amb una aportació econòmica, així com amb diverses accions paral·leles que es desenvoluparien a posteriori.

Des del govern local s’ha volgut subratllar que l’elaboració d’aquest documental continua en fase de negociacions amb la productora i que en l’actualitat no hi ha res tancat de manera definitiva.

El capità Fèlix Cardona i Puig (Malgrat de Mar, 3 de febrer de 1903 – Caracas, 5 de desembre de 1982) és conegut per les seves expedicions a la selva veneçolana, però sobretot pel fet de donar a conèixer el Salt de l’Àngel, la cascada més alta del món.
Després de diverses negociacions amb els seus descendents directes, l’any 2011 el consistori malgratenc va adquirir part del llegat de l’explorador local. Un fons que inclou imatges, documents sonors, plànols, quaderns de viatge, mapes i objectes indígenes, entre d’altres.

Anuncis